- Vauvanhoito ja imetys -

Izipizin aurinkolasit vauvasta alkaen

2.9.2023 - Kätilö, sisällöntuottaja - Hilla Immonen

Ah mikä ihana aurinko! Auringonvalo voimistaa kehoa, tukee hyvää mielenterveyttä ja käynnistää kehossamme monia positiivisia reaktioita! Auringonvalo saa aikaan aivoissa serotoniinin tuotannon, joka virkistää, parantaa mielialaa sekä auttaa meitä pysymään rauhallisina ja keskittyneinä. Hyvän mielen lisäksi aurinko saa iholla aikaan tärkeän D-vitamiinin tuotannon. 

Kuten elämässä yleisestikin, on auringostakin hyvä nauttia tasapainoisesti ja kohtuudella. Ihon palamista tulee aina välttää! Keskipäivän aikaan on hyvä pysytellä auringon suoralta paisteelta suojassa ja hakeutua varjoon. Pienten vauvojen ja lasten iho on herkempi kuin aikuisten, siksi auringossa liikkuessa on hyvä kuljettaa vauvaa esimerkiksi kantoliinassa tai rattaissa auringolta suojassa. Myös hyvä aurinkohattu suojaa kasvoja ja silmiä liialta paisteelta.

Aurinkolasit parantavat näkömukavuutta 

Välillä auringossa, hangilla tai vesillä oleskellaan kuitenkin enemmän. Silloin koko perheelle kannattaa hankkia laadukkaat aurinkolasit. Erityisesti lapsen silmien mykiö on kirkkaampi kuin aikuisen ja siksi se läpäisee vahingollista UV-säteilyä enemmän kuin aikuisen silmät. Matalalta paistava kevät- ja syysaurinko osuu helposti vaunuissa istuvan lapsen silmiin ja häikäisee huomaamatta. Veden äärellä, talven lumisilla hangilla tai minkä tahansa heijastavan elementin äärellä aurinkolaseilla suojattujen silmien näkömukavuus paranee, kun heijastukset vähenevät. 

Kaikkien Izipizi SUN-lasien laadukkaat linssit suodattavat 100% auringon haitallisesta UV-säteilystä. Arinkolasien linssit ovat optisesti erittäin korkealuokkaiset (kategoria 3). Linssit toistavat värit luonnollisena, vähentävät valojen voimakkuutta ja parantavat kontrastia. 

 

Pienten lasten aurinkolaseja ovat

 

  

Kuvassa Sun Baby lasit / Kuva: Izipizi

 

Pienten lasten lasien suunnitelu perustuu vauvojen ja taaperoisen kasvojen ominaisille muodoille: pulleille poskille, pienelle nenänkaarelle ja litteälle profiilille. Lisäksi vauvojen katse kohdistuu mitä useimmiten ylöspäin, joten kaikki tämä on pitänyt ottaa huomioon hyvien lasien suunnittelussa. Lapsen kirkas mykiö läpäisee UVA-säteitä koko lapsuuden ajan, joten silmän retina tulisi suojata laadukkailla laseilla.

 

 

Kuvassa Sun Kids lasit / Kuvat: Izipizi

 

Baby, Kids ja Kids Plus aurinkolasimalleissa on

  • polarisoidut linssit
  • taivuteltavan pehmeät sangat 
  • sekä niiden mukana tulee pehmeä silikonipanta.

Polarisoidut linssit suojaavat häikäisyltä erityisesti meren, hangen sekä minkä tahansa heijastavan elementin äärellä, jolloin heijastusten vähetessä lapsen näkömukavuus selvästi paranee. Lasien taivuteltavan pehmeät sangat mahdollistavat lasien istuvuuden lapsen kasvaessa ja joustavat lapsen käsitellessä laseja. Joustavan ja säädettävän silikonipannan avulla lasit pysyvät paremmin pienen lapsen päässä ja tallessa.

 

 

Kuvassa Sun Kids Plus lasit / Kuvat: Izipizi

 

Pienten lasten lasien ikäsuositukset perustuvat kokemukseemme lasien koosta ja sopivuudesta eri-ikäisille vauvoille, taaperoille ja lapsille. Valmistajan suosittelemat koot ovat

Baby 0-9kk ikäisille (päänympärys 35-42cm),

Kids 1-3-vuotiaille (päänympärys 41-49cm)

Kids Plus 3-5-vuotiaille (päänympärys 46-53cm),

mutta lasit ovat pientä mitoitusta. 

Lasien malli on tyylikäs miniversio aikuisten pyöreästä #D mallista, joka on Izipizin ehdottomasti suosituin malli. Näitä pienten lasten laseja on saatavilla runsaasti ihanan herkullisissa eri väreissä! Lasien mukana tulee huovutettu suojakotelo. 

 

Lasten, nuorten ja aikuisten lasimalleja ovat

 

 

  

Sun Junior / Kuvat: Izipizi

 

Junior mallissa, #H-mallissa sekä aikuisten laseissa on suorat sangat, jotka mukautuvat erilaisille kasvoille. Junior ja #H-malli ovat valmistajalle tyypillistä pientä mitoitusta. Junior malli sopii kokemuksemme mukaan n. 3-8-vuotiaille (Valmistajan ikäsuositus Junior 5-10 vuotiaille) ja #H-malli teineille sekä sirokasvoisille aikuisille.

 

 

Sun #H-malli / Kuvat: Izipizi

 

Materiaali on hieman kovempaa, kuin pienten lasten laseissa. Sangat joustavat saranakohdasta, mikä helpottaa niiden pukemista ja riisumista, eivätkä ne taitu ihan pienestä rikki. Lasien laadukkaat linssit suodattavat 100% auringon haitallisesta UV-säteilystä. Sun Junior-mallia sekä aikuisten Sun-laseja saa valikoimasta riippuen erilaisilla kehysmalleilla, joita ovat #D, #G, #E, #I, #L, #M ja #N. Kaikkien lasien mukana tulee huovutettu kotelo. Laseja on runsaasti ihanan herkullisissa eri väreissä!

 

 

 Sun aurinkolasit aikuisille / Kuvat: Izipizi

 

 

Izipizin kehysmalleja

   Mukaan tulee kätevä huopakotelo / Kuva: Izipizi

- Kätilö, sisällöntuottaja Hilla Immonen

Bebes blogi

Tervetuloa lukemaan hyödyllisiä vinkkejä odotusaikaan, synnytykseen ja vauva-arkeen. Tavoitteenamme on tarjota asiantuntevaa tietoa ja luottamusta elämän murroshetkiin. Bebesin filosofia on alusta asti ollut tukea perheitä kokonaisvaltaisesti ja palvella paitsi äitiyden erikoisliikkeen tuotteiden kautta, myös tiedollisesti blogin ja myyjiemme asiantuntijuuden avulla. 

Bebes on suomalainen perheyritys, jonka arvoihin kuuluvat ekologisuus ja eettisyys. Äitiysliikkeemme palvelee jo vuodesta 2003 lähtien, joten tunnemme hyvin odottajien tarpeet ja toiveet.

Tutustu myös sosiaalisen median kanaviimme Facebookin ja Instagramin kautta