- Äitiysmuoti -

Parhaat äitiystakit ja kantotakit odottaville äideille

14.9.2023 Kätilö, Sisällöntuottaja - Hilla Immonen

Monella odottajalla on syksyllä edessä uuden takin hankinta. Joskus takin tarve yllättää kesken talven kun maha päättää kasvaa ulos nykyisestä takista. Täydellisen äitiystakin valinnassa on otettava huomioon muutama juttu, joten tässä sinulle vinkit ja neuvot, jotta löydät itsellesi juuri sopivan äitiystakin.

Tärkeintä takin valinnassa on tietysti oma tyylisi. Valitse takki, joka sopii juuri sinun tarpeisiin ja jossa tunnet olosi mukavaksi.

3in1 Äitiystakki palvelee sinua raskausaikana, vauvan kantotakkina sekä tavallisena takkina vuosien ajan

Äitiystakki mielletään helposti kalliiksi hankinnaksi, jos käyttö odotusaikana jää lyhyeksi. Onneksi asia ei kuitenkaan ole näin!  2in1 tai 3in1 yhdistelmätakkien nerokkaan suunnittelun ansiosta saat hetkessä takin muuntumaan eri käyttötarkoituksiin.

3in1 äitiystakin mukana tulee kaksi erilaista paneelia, toinen odotukseen ja toinen antamaan lisätilaa, kun kannat vauvaa kantovälineessä. Paneelit kiinnitetään vetoketjulla takin etupuolelle. 

Kantotakki helpottaa arkea ja uloslähtemistä, sillä voit pukea vauvallesi vain kevyen kerraston ja sujauttaa hänet kantovälineeseen lämmittelemään kanssasi saman takin alle. Paksua haalaria ei välttämättä siis tarvita. Kantotakki luo turvallista läheisyyttä kantajan ja vauvan välille.

Ilman paneelia takki toimii ihan tavallisena takkina. Esimerkiksi vauvan kanssa liikkuessa paneeli on helppo ottaa mukaan vaikka rattaisiin ja kiinnittää tarpeen tullen, jos vauvan haluaakin kantovälineeseen takin alle. Raskauden ja kantamisajan jälkeen takki palvelee ihan tavallisena takkina vielä vuosien ajan. Hyvä 3in1 - äitiystakki on siis kannattava ja pitkäikäinen sijoitus. 

Mikäli raskausaikana takkia miettiessäsi vauvan kantaminen kantovälineessä ei tunnu sinulle vielä ajankohtaiselta ajatukselta, voit hankkia äitiystakin 2in1 ominaisuudella. Silloin mukana tulee vain raskausaikaan tarkoitettu paneeli. Raskauden jälkeen äitiystakki toimii luonnollisesti tavallisena takkina.

Äitiystakkeja on myös täysin ilman paneeleita, jos sellainen ei esimerkiksi ulkonäkösyistä tunnu omalta. Sopivan väljän ja raskauteen suunnitellun äitiystakin leikkaus tarjoaa tilaa kasvavalle raskausvatsalle koko raskauden ajalle. 

 

Äitiystakkien erilaiset materiaalit ja lämpöisyys

 

 

Softshell, toppatakki, untuvatakki, syystakki… Kannattaa miettiä mitkä takin ominaisuudet ovat juuri sinulle tärkeimpiä. Mikä on vuodenaika, kun olet raskaana ja tarvitset äitiystakkia ja toisaalta mihin vuodenaikaan haluat käyttää samaa takkia kantotakkina vauvan kanssa.

 

Softshell - mainiot ominaisuudet välikauteen 

Teknisesti mukava Softshell-takki on äitien keskuudessa hyvin suosittu, sillä se pitää hyvin tuulta ja hylkii vettä. Softshell sopii parhaiten välikauteen, mutta lämpimällä kerrospukeutumisella softshell palvelee pitkälle talveen, varsinkin aktiivista liikkujaa. Materiaali on sisältä pehmeää fleeceä ja ulkoa teknistä kangasta. 

 

Kuvassa Mamalicious äitiys- ja kantotakki Nella 3in1 

 

Kiristysnyörillä voi lisätä takin istuvuutta odotusaikana, vauvaa kantovälineessä kantaessa sekä tavallisena takkina käytettäessä. Huppu suojaa päätä ja niskaa tuulelta ja sateelta. 

 

Toppatakki ja untuvatakki - lämpöä talven pakkasille

Kylmään talvikauteen sopiva valinta on äitiystoppatakki. Äitiystoppatakkeja on eri paksuisia. Onko talvi asuinalueellasi leuto vai paukkuvatko pakkaset?

Joskus odottava äiti kaipaa uutta takkia pääosin talviajalle, mutta tarve uudelle takille tulee oikeastaan jo syksyn puolella, kun oma takki ei enää mahdu päälle. Silloin suosittelemme kompromissina vähän kevyemmin topattua äitiystoppatakkia. Ohuella vaatetuksella kevyesti topattu äitiystakki sopii jo syksyyn, mutta lämmittää riittävästi paksumman paidan kanssa sitten pakkasilla. 

Koville pakkasille tai viluiselle äidille paras vaiheoehto on äitiystakki untuvasta. Untuva hengittää ja lämmittää ainutlaatuisella tavalla.

Kerrospukeutumisella pidennät äitiystakin käyttöikää pitkälle talveen 

Kerrospukeutumisella voi pidentää ohuemmankin äitiystakin käyttöä pitkälle talveen, erityisesti, jos liikkuu aktiivisesti. Teknisiltä ominaisuuksiltaan hyvä äitiystakki, kuten softshell-äitiystakki, toimii ikäänkuin kuorena, jonka alle rakennetaan säähän sopiva kerrasto. On tärkeää varmistaa, että takki on tarpeeksi tilava ja alle saa mahtumaan vaatetta. Liian kireä takki ei lämmitä, jos sen alla ei ole eristävää ja hengittävää ilmakerrosta.

Lämpimäksi, eristäväksi kerrokseksi takin alle suosittelemme aitoa villaa. Villa on 100% luonnonmateriaali, joka lämmittää, hengittää ja poistaa kosteuden iholta. Sen ominaisuuksille ei juuri löydy vertoja.

 

Boob imetyspaita merinovillaa ja leggingsit merinovillaa, sopivat sekä äitiysajalle, imetysajalle että niiden jälkeen

 

Valikoimassamme on mm. kotimaisen Ruskovillan sekä Ruotsalaisen Boob Designin mulesing-vapaita luomumerinovillatuotteita, jotka palvelevat niin raskausaikana, vauvan imetysaikana, kuin vielä vuosia niiden jälkeenkin.

Joskus villan tuntu ihoa vasten ei miellytä. Tämä ei välttämättä johdu itse villasta, vaan saattaa johtua siinä käytettävistä kemikaaleista tai epäpuhtauksista. Valikoimamme tuotteissa käytettävä villa on hienointa ja puhtainta ja sopii yleensä herkimmällekin iholle.

 

Huomioi nämä äitiystakin kokoa valitessa...

 • Kasvuvara raskausvatsalle sekä eteen että selänpuolelle
 • Hartiatila, joka sallii käsien liikkuvuuden
 • Tilaa rintojen kohdalle 

Äitiystakin kannattaa olla kooltaan mielummin vähän väljempi kuin liian tiukka. Kun ostat äitiystakkia odotuksen alkupuolella, muista varata takkiin kasvunvaraa. Kasvunvaraa ja liikkumatilaa tulee varata kasvavan vatsan lisäksi selkään, hartioihin käsien liikkuvuuteen ja rintojen kohdalle.

...Ja nämä kantotakin kokoa valitessa

 • Tilaa kantovälineelle, etenkin hartioihin ja kylkiin!
 • Tilaa vauvalle
 • Tilaa kasvaneille rinnoille
 • Tilaa käsien liikkuvuudelle

Kun suunnittelet käyttäväsi takkia vauvan kantamiseen, huomioi, että takin alle tulee mahtua sekä vauva, kantoväline, että mahdollisesti pari kuppikokoa kasvaneet rintasi. Käsiesi liikkuvuus hartioista on erityisen tärkeää, jotta pääset kunnolla koukistamaan kätesi, hoitamaan vauvaa ja koskettamaan hänen kasvojaan, jotka ovat kantaessa lähellä omiasi.

Testaa hyvä liikkuvuus:

 • nosta kätesi ylös ja vie niitä eteen ja taakse joko kantovälineen kanssa tai kuvitellen se takin sisälle. Vauvan kantoväline tulee viemään tilaa hartioista, selänpuolelta sekä kyljistä. 

Joskus, kun vauva on hermostunut ja itkuinen on mukava saada takki vaivattomati löysytettyä, riisuttua tai puettua. Silloin et halua taistella liian kireän takin kanssa. Pyri siis valitsemaan koko, joka on sopivan väljä.  

Minkä mallinen äitiystakki palvelee minua parhaiten?

Luota omaan tyyliisi. Tärkeintä on, että takki istuu juuri sinun vartalollesi, sopii tyyliisi ja vaatekaappisi muihin vaatteisiin, sekä palvelee ominaisuuksiltaan, jottei se jää käyttämättä.

Mikä on budjettisi? Etsitkö laadukasta ja ominaisuuksiltaan monipuolista äitiystakkia, joka palvelee vielä vuosia eteenpäin vai ehkä vain edullista äitiystakkia lyhyeen raskausajan käyttöön.

Kaipaatko värikästä ja persoonallista äitiystakkia, tyylikästä ja siistiä äitiystakkia muodollisiin tilaisuuksiin vai rentoa äitiystakkia vapaa-aikaan?

Tarvitsetko taskuja tavaroillesi? Entä kaipaatko huppua, tuulelta suojaavaa karvareunusta tai hyviä teknisiä ominaisuuksia? Jos ulkoilet paljon, saatat kaivata resoreita hihansuihin sekä kiristysnyörejä helmaan ja vartalolle lisäämään istuvuutta eri sääolosuhteissa.

Vauvan kantotakissa on hyvä huomioida, onko vauvalle tarkoitetussa paneelissa oma pieni huppu vauvalle ja kirsistysnyöri vauvan alapuolella, jotta tuuli ei pääse helmasta ylös takin sisään. Saatat kaivata taskuja tutille ja pikkuesineille ja tietysti hyvin liikkumatilaa omille käsillesi sekä kantovälineelle.

Joissakin kantotakkimalleissa vauvan päätä varten on pelkkä aukko ja takin kangas jatkuu ylös asti suojaten hyvin myös äidin kaulaa. Toisissa kantotakkimalleissa takin kangas päättyy jo vauvan paneeliin, jolloin äidin ja vauvan kaula-aukko on yhtä isoa ja samaa. Tällöin äidin tulee huomioida, että oman kaulan suojaaminen pitää tehdä huivilla tai paksulla puserolla.

 

Äitiystoppahousut mahdollistavat mukavan pakkaspäivien ulkoilun

Mukavat ja lämpimät äitiystoppahousut ovat odottavan äidin must-have ulkoiluun pakkasessa ja lumessa. Äitiystoppahousut ovat eristävät, ilmavan kevyet, mutta lämpimät ja pitävät tuulta sekä hylkivät vettä. Niissä on lämmin ja kevyt olo sekä helppo liikkua ilman, että tarvitsee pukea kaikkia kaapista löytyviä äitiyshousujaan päällekäin.

Mamalicious Äitiystoppahousut new Bella, asiakkaidemme suosikki!

 

Äitiystoppahousut lämmittävät raskauden kannalta kriittisiä alueita, kuten vatsaa, lantiota ja reisiä. Vatsan yli nouseva trikoinen vyötäröosa joustaa kasvavan vatsan mukana ja lantiolla olevalla kuminauhalla voi säätää kireyden itselle juuri sopivaksi raskauden edetessä.

Mamalicious äitiystoppahousuissa on vyölenkit ja vetoketjulliset taskut pikkutavaroille. Lahkeensuissa on helposti säädettävät kuminauhat, jotta lumi ei pääse lahkeesta sisään.

 

Panosta lantion ja vatsan alueen lämpöön raskausaikana ja rintojen lämpöön vauvan synnyttyä

Raskauden aikana on tärkeää suojata raskausvatsa lämpimästi, sillä veto ja viileys voivat edesauttaa lantion alueen lihasten ja ligamenttien kireyksiä. Äidin kireä lantio aiheuttaa epämukavaa oloa sekä odottajalle että vauvalle. Lämpiminä lihakset pääsevät rentoutumaan, joten rennossa ja hyvinvoivassa kehossa myös vauva pääsee hakemaan optimaalisen asennon lantiossa synnytystä ajatellen.

Vauvan synnyttyä erityisesti imettävän äidin on tärkeää pitää rinnat lämpiminä ja suojassa tuulelta. Äidinmaitoa tuottavat rinnat voivat olla hyvin arat ja herkät kylmyydelle. Kylmyys voi edesauttaa rintatiehyttukosten ja rintatulehdusten syntymistä.

Helppo kotikonsti pitää rinnat lämpiminä on kääräistä villainen kaulaliina rintojen ympärille takin alle. Jos saat käsiisi vanhan villapaidan tai villahousut, niistä voi leikata tuubimaisen renkaan rintojen lämmikkeeksi. Villaiset liivinsuojat / rinnanlämmittimet ovat helppo ja huomaamaton lämmike!

 

Tässä meidän tärppimme Bebesin 2023-2024 kauden parhaista äitiystakeista ja toppavaatteista!

 

Klassinen ja ajaton parkatakki

Mamalicious: ÄITIYS- JA KANTOTAKKI AMY 3 IN 1 PADDED, klassinen parkamallinen äitiystoppatakki on ollut ehdottomasti äitien suosikki! Reisiin ulottuva, pitkä äitiystakkimalli sopii niin muodollisiin tilaisuuksiin kuin rentoon ulkoiluun. Takki on pitkäikäinen ja mukautuu äitiystakiksi, kantotakiksi ja tavalliseksi takiksi. Vuoraus on ihanan pehmoista tekoturkista ja huppua koristaa karvareunus.

 

Katso kolme ihanaa värisävyä, klassinen musta, lämmin vihreä ja navy.

 

Extrapitkä 3in1 äitiys- ja kantotakki aidosta untuvasta

Seraphine maternityn musta, pitkä ÄITIYS- JA KANTOTAKKI LIZ tarjoaa upeaa, klassista ulkonäköä ja ylellistä lämpöä tyylikkyyttä kaipaavalle äidille. Extrapitkä äitiystakki on aitoa untuvaa. 3in1 tarjoaa äitiystakin, kantotakin ja tavallisen takin ominaisuudet.

Hupun musta tekoturkisreunus ja koristeellinen vyö tekevät lookista hienostuneen. Tämä extrapitkä äitiystakki lämmittää hyvin hameen kanssa ja edustaa muodollisissa ja juhlallisissa tilaisuuksissa. 

  

 

Tikattu äitiys- ja kantotakki pirteällä värillä

Mamalicious ÄITIYSTOPPATAKKI CHARLOT 3 IN 1, saa sinut erottumaan joukosta pirteällä värillään! Tämä kierrätetystä materiaalista valmistettu, tikattu äitiystoppatakki lämmittää pakkasilla sekä sinua, raskausvatsaasi että syntynyttä vauvaa kantovälineessä.

Takissa on lämmin huppu ja leveät kiristysnauhat. Rento, väljä malli hurmaa kadulla ja kahviloissa.

 

Softshell äitiys- ja kantotakit

Softshell-äitiystakit ovat olleet meillä bestsellereitä jo pitkään, ne sopivat niin ulkoiluun kuin kaupungille. Softshell on suosittu erityisesti metsälenkeillä liikkuessa, lasten kanssa touhutessa, sekä kaupungilla julkisissa kulkuvälineissä kulkiessa, koska siinä ei tule liian kuuma.

 

 Softshell on paras valinta syksyyn ja kevääseen sekä kuoritakiksi pikkupakkasille. Softshell-äitiystakit pitävät teknisiltä ominaisuuksiltaan vettä ja tuulta ja niiden sisällä on pehmeä fleecevuoraus. Softshell on helppo muokata lämpötilan mukaan välikauteen ja leutoon talveen.


Muunna helposti äitiystakiksi, kantotakiksi ja tavalliseksi takiksi mukana tulevilla paneeleilla! 

Softshell valikoimassa tällä hetkellä: 

 • Mamalicious Softshell äitiys- ja kantotakki Shella 3in1 värissä navy blazer

 • Mamalicious Softshell äitiys- ja kantotakki Nella 3in1 mustana

 

 • Mamalicious Softshell äitiys- ja kantotakki Ella 3in1 tummassa Oliivin sävyssä

 • Noppies Softshell äitiys- ja kantotakki Ozark Moonlight kauniissa yönsinisessä sävyssä

 

 

Katso tämänhetkinen takkivalikoimamme verkkokaupassa>>

- Kätilö, sisällöntuottaja Hilla Immonen

 

 

Bebes blogi

Tervetuloa lukemaan hyödyllisiä vinkkejä odotusaikaan, synnytykseen ja vauva-arkeen. Tavoitteenamme on tarjota asiantuntevaa tietoa ja luottamusta elämän murroshetkiin. Bebesin filosofia on alusta asti ollut tukea perheitä kokonaisvaltaisesti ja palvella paitsi äitiyden erikoisliikkeen tuotteiden kautta, myös tiedollisesti blogin ja myyjiemme asiantuntijuuden avulla. 

Bebes on suomalainen perheyritys, jonka arvoihin kuuluvat ekologisuus ja eettisyys. Äitiysliikkeemme palvelee jo vuodesta 2003 lähtien, joten tunnemme hyvin odottajien tarpeet ja toiveet.

Tutustu myös sosiaalisen median kanaviimme Facebookin ja Instagramin kautta