- Äitiysmuoti -

Tyylikkäät sinivalolasit suojaavat silmiä näyttöpäätteillä

2.9.2023 - Kätilö, sisällöntuottaja - Hilla Immonen

 

Sinistä valoa on luonnollisesti auringonvalossa ja lisäksi monissa lampuissa ja loisteputkissa. Sininen valo auttaa meitä näkemään ja antaa aivoille viestin virkistyä. Silmät altistuvat siniselle valolle erityisesti puhelinten, tietokoneiden ja TV:n edessä. Näyttöpäätteistä loistava sinivalo voi pitkällä aikavälillä olla silmille rasite.

Izipizi Screen-lasit ovat innovatiivinen tapa suojella silmiä liiallisen sinivalon aiheuttamalta rasittumiselta.

Izipizi Screen sinivalolasien tehtävä on suodattaa sinivalon säteilystä tietyt aallonpituudet, jolloin silmiin kohdistuva sinivalon säteilykuorma vähenee. Sinivalolaseista saattaa olla hyötyä myös henkilöille, joiden on vaikea nukahtaa illalla, koska he joutuvat ennen nukkumaanmenoa katselemaan paljon näyttöpäätteitä. 

 

 

Izipizi Screen #D - malli / Kuva: Izipizi

 

Lähes kaikissa puhelinten, tietokoneiden ja telkkareiden näytöissä on LED taustavalo, joka säteilee sinistä valoa eli HEV (High Energy Visible) -valoa. Izipizin asiantuntijoiden mukaan sinivalo voi olla silmille lähes yhtä vaarallista kuin UV-säteily. Lyhyellä aikavälillä tämä voi aiheuttaa silmien kutinaa ja päänsärkyä sekä pidemmällä aikavälillä vakavampia haittoja silmälle. Ranskalaissuunnitteisissa Izipizi Screen-laseissa on innovatiiviset, optisesti erittäin korkealuokkaiset linssit, jotka suodattavat 40% näyttöjen sinivalosta (valon säteet 400 ja 460nm väliltä) vähentäen näin silmien väsymistä, ärtymistä ja päänsärkyä.


Noin 8-vuotiaasta alkaen lapset viettävät keskimäärin 3 tuntia päivässä ja aikuiset keskimäärin 50 tuntia viikossa puhelimella, tabletilla, tietokoneella, TV:n tai videopelien äärellä. Sinivalolaseilla silmän saamaa rasitusta voi huomattavasti helpottaa. 

Screen-lasit tekevät ruutuajasta silmille hellemmän

 

  

Izipizi #D- ja #E- malli / Kuvat: Izipizi 

 
Screen-laseja löytyy niin aikuisille kuin lapsille. Screen-lasien koot menevät seuraavasti:

Junior koko sopii kokemuksemme mukaan 3-8-vuotiaille. Valmistajan suositus 5-10-vuotiaille, mutta lasit ovat pientä mitoitusta.  Screen #H-malli sopii noin 7-15-vuotiaille. Aikuisten Screen lasit sopivatkin sitten suunnilleen 13-vuotiaasta eteenpäin. Kaikki lasimallit ovat unisex-malleja ja istuvat hyvin erilaisille kasvoille. Oikean koot löydät parhaiten kokeilemalla! 

 

Izipizi Screen Junior #D / Kuvat: Izipizi

 

Screen-laseja saa erilaisilla kehyksillä. Laseissa on mielyttävät sangat, jotka mukautuvat erilaisille kasvoille. Saranat joustavat ja tekevät lasien pukemisesta ja riisumisesta helpompaa sekä estävät saranaa rikkoutumasta helposti. Sangan pinta on miellyttävää mattaa ja lasit ovat erittäin kevyet!

Kehysten ja sankojen materiaalina käytetään BPA-vapaata, hypoallergista polykarbonaatti-muovia (PC). Linssien materiaali on akryyliä (AC). Izipizi lasit suunnitellaan Ranskassa ja valmistetaan Kiinassa. 

Katso kaikki sinivalolasit Bebes-verkkokaupassa >> 

Izipizi Screen #H / Kuvat: Izipizi

 

- Kätilö, sisällöntuottaja Hilla Immonen

 

Bebes blogi

Tervetuloa lukemaan hyödyllisiä vinkkejä odotusaikaan, synnytykseen ja vauva-arkeen. Tavoitteenamme on tarjota asiantuntevaa tietoa ja luottamusta elämän murroshetkiin. Bebesin filosofia on alusta asti ollut tukea perheitä kokonaisvaltaisesti ja palvella paitsi äitiyden erikoisliikkeen tuotteiden kautta, myös tiedollisesti blogin ja myyjiemme asiantuntijuuden avulla. 

Bebes on suomalainen perheyritys, jonka arvoihin kuuluvat ekologisuus ja eettisyys. Äitiysliikkeemme palvelee jo vuodesta 2003 lähtien, joten tunnemme hyvin odottajien tarpeet ja toiveet.

Tutustu myös sosiaalisen median kanaviimme Facebookin ja Instagramin kautta